Τσιπούρες

29 03 2010

Κυριακή των Βαΐων χθες και το έθιμο προστάζει ψαροφαγία. Ο σεφ αποφάσισε και το έπραξε: τσιπούρες σκεπασμένες…
Πήρα λοιπόν τις ψαρούκλες και τις ξάπλωσα φαρδιές πλατιές πάνω στο ταψί. Τις πασάλειψα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο άνω κάτω και πλαγίως.

Παραγέμισα την κοιλιά με αλατοπίπερο και αρωματικά (χρησιμοποίησα δυόσμο, αλλά γούστα είναι αυτά, ο καθένας βάζει ό,τι προτιμάει).

Σκέπασα τις ψαρούκλες με λωρίδες πιπεριάς (το χρώμα είναι για εφέ, όλες είναι εξίσου νόστιμες) και ροδέλες από ξερό κρεμμύδι.

Τις πέταξα σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί) και τις εγκατέλειψα για καμιά ωρίτσα – είπαμε ήταν ψαρούκλες.

Για την τελευταία και βασικότερη πινελιά ανακάτεψα λεμόνι και λάδι (1 προς 3), μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, δύο φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατάκι και πιπεράκι. Ήπιαμε κι ένα ωραίο λευκό κρασάκι και γλύφαμε και το τραπεζομάντιλο.

Advertisements

Ενέργειες

Information

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: