Αναχώρηση

28 06 2010

Η ολιγοήμερη αναβολή του ταξιδιού μας δίνει το πλεονέκτημα της καλύτερης ώρας αναχώρησης από Πειραιά. Αντί για τις 11 το πρωί που ήταν να φύγουμε την Τετάρτη, τα εισιτήριά μας τώρα γράφουν 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. Έτσι, το άγριο ξύπνημα μετριάζεται κάπως, αλλά δεν αποφεύγεται εντελώς.

Στις 5:20, πριν ακόμα φέξει καλά καλά, βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο. Καταφέρνουμε να πληρώσουμε σε μόλις τέσσερις από τους συνολικά εννιά (!!!) σταθμούς διοδίων που ενεδρεύουν στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Παρένθεση: Έχω τάξει και σε προγενέστερη δημοσίευση λεπτομερή περιγραφή των παρακάμψεων και δεν το ξεχνάω. Θα σημειώσω και τις αντίστροφές διαδρομές κατά την επιστροφή μας και θα δώσω ολοκληρωμένη αναφορά. Κλείνει η παρένθεση. Σε γενικές γραμμές το ταξίδι μας είναι ήσυχο, με αποτέλεσμα να αντικρίσουμε το «Κνωσσός» γύρω στις 12.

Η εμπειρία του καραβιού σίγουρα δεν είναι ευχάριστη για όσους κάθονται γύρω μας. Τα βλέμματα που κατά καιρούς πιάνω κυμαίνονται ανάμεσα στον οίκτο και την οργή, καθώς τα αγγελούδια μας δίνουν ρεσιτάλ γκρίνιας. Ίσως η κούραση, από το ταξίδι, ίσως η βαρεμάρα τους, ίσως το ξεβόλεμα από το πρόγραμμα και τους χώρους τους, ίσως και όλα αυτά μαζί, συντελούν στο να βγάλουν το χειρότερο εαυτό τους. Το ότι φτάνουν και τα δύο σώα στο Ηράκλειο αντί να γίνουν τροφή για τα ψάρια, αποδεικνύει μόνο το πόσο καλοί, τρυφεροί υπομονετικοί και στοργικοί γονείς είμαστε.

Ώρα 8:30 το βραδάκι και πατάμε και πάλι στεριά. Το ταξίδι όμως δεν έχει τελειώσει, αφού μας χωρίζουν 94 χιλιόμετρα από τον τελικό προορισμό μας. Δρόμος άγνωστος, σκοτάδι και γλαφυρές περιγραφές για τις οδηγικές ικανότητες των ντόπιων, αλλά και των τουριστών που ήδη γεμίζουν το νησί είναι η πρώτη γεύση απ’ αυτό που μας περιμένει. Τελικά το τελευταίο κομμάτι δεν επαληθεύεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής). Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι οι οδηγοί στη μεγαλόνησο είναι περισσότερο κάφροι από τους Θεσσαλονικείς.

Οι οδηγίες του κουμπάρου είναι ξεκάθαρες και φτάνουμε τελικά στο σπίτι τους χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Το χρονόμετρο γράφει 17 ώρες και 11 λεπτά. Τόσο χρειαστήκαμε για να φτάσουμε από τη Νέα Ραιδεστό στην Ιεράπετρα.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: