Μία απλή ερώτηση…

30 07 2010

Πληροφορήθηκα – και θεωρώ την πληροφορία αξιόπιστη – ότι ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης παίρνει το μηνιάτικο της φτωχολογιάς: μόλις 18.100 € (όχι το χρόνο, το μήνα είπαμε). Πώς καταφέρνει να φτάσει σε αυτό το ποσό; Πολύ απλά, αξιοποιώντας το εκ του νόμου δικαίωμά του να απασχολεί δύο «συνεργάτες», ή «βοηθούς», ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε. Εννοείται πως ένας πατέρας του έθνους δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τους συνεργάτες του από την τσέπη του. Τους πληρώνει λοιπόν, η Βουλή, δηλαδή… εγώ, εσείς, οι γονείς μας, κτλ. Το σκανδαλώδες της πληροφορίας είναι ότι τα λεφτά που προορίζονατι για τους μισθούς αυτών των ανθρώπων, περνάνε πρώτα από τα χέρια του βουλευτή, ο οποίος πληρώνει τους συνεργάτες του με το γενναιόδωρο μισθό των 500 € έκαστο.

Πώς είπατε, ένσημα;

Δεν άκουσα, ΙΚΑ;

Ορίστε;

Εδώ και κάποιο καιρό κυκλοφορεί ως είδηση σε πολλά blogs και πριν λίγες μέρες έφτασε και στο δικό μου mail μέσω μιας φίλης. Θα παραθέσω το κείμενο αυτούσιο:

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;

Όχι, απλά… ανήκει στους εκλεκτούς «εθνοσωτήρες» αυτού του τόπου…

Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργός του «εθνοπατέρα» Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο την Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος….

Η σύνταξή της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα… πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά… κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Βέβαια… εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε – αν ποτέ πάρουμε – 850 ευρώ, κι αυτά στα 65…..

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Για όλα αυτά το ΔΝΤ φταίει πάλι ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και στους δρόμους και να τους κλείνουν για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό…

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς…

Ακολούθησαν διαψεύσεις σε όλους τους τόνους, τόσο από την ίδια τη βουλευτή όσο και από μεγάλη μερίδα των blogs που μετέδωσαν την πληροφορία. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν για προσωπικό πόλεμο με στόχο τη σπίλωσή της. Με δεδομένο το αξίωμα ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες, εύλογα μπορεί να ρωτήσει ο καθένας: να πιστέψω την πληροφορία, ή τη διάψευσή της;

Η δική μου απορία είναι: χρειάζεται «πόλεμος» για τη σπίλωση του οποιουδήποτε Έλληνα πολιτικού σήμερα;

Φυσικά και πρόκειται περί ρητορικής ερώτησης. Το σημαντικό στις παραπάνω ειδήσεις δεν είναι το κατά πόσο αληθεύουν ή όχι. Το σημαντικό είναι ότι ΌΛΟΙ ΌΣΟΙ ΤΙΣ ΑΚΟΎΣΑΜΕ, ΠΙΣΤΈΨΑΜΕ, ΆΛΛΟΙ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ, ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΈΣ

Οι Έλληνες πολιτικοί σήμερα, στο σύνολό τους, έχουν απωλέσει το τεκμήριο της αθωότητας. Όλοι μας τους θεωρούμε ενόχους μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Αυτός είναι ο λόγος που δίχως καμία δυσκολία μπορούμε να πιστέψουμε οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται γι’ αυτούς, αρκεί να περιγράφει όσο πιο γλαφυρά γίνεται την αθλιότητα, την κουτοπονηριά, την απατεωνιά, τη λοβιτούρα, την απληστία τους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων πολιτικών στη συνείδηση των πολιτών (όσων τουλάχιστον δεν φορούν κομματικές παρωπίδες).

Είναι ο δικός τους πρότερος άτιμος βίος, που μας κάνει να θεωρούμε αυτονόητο ότι νυν και πρώην βουλευτές, υπουργοί γραμματείς, φαρισαίοι και λοιποί «δημοκράτες» έχουν χώσει στο βάζο με το μέλι, όχι το δάχτυλο, αλλά το χέρι ολόκληρο, ως τον αγκώνα. Είναι οι δικές τους απατεωνιές, κλεψιές, λοβιτούρες, που μας κάνουν να τους αποκαλούμε όλους λαμόγια. Είναι η δική τους απληστία που κάνει πιστευτές ειδήσεις ή φήμες ότι παίρνουν συντάξεις στα σαράντα, ή μισθούς που ισούνται ή ξεπερνούν τα ετήσια εισοδήματα πολλών από εμάς.

Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό, αλλά χρειάζονται κότσια για να το απαντήσουμε:

Γιατί τους ανεχόμαστε;

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: