Ο φράχτης και το ξέφραγο αμπέλι

13 01 2011

Θέλει, λέει, η σοσιαληστρική μας κυβέρνηση, να φτιάξει ένα φράχτη μήκους 12 χιλιομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας του Έβρου, προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα.

Από μόνη της η είδηση είναι τόσο γελοία, που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και μπαίνει άνετα στη σφαίρα της παράνοιας. Ας δούμε όμως πόσο μπορεί να αντέξει μια τέτοια γελοιότητα, απέναντι σε λογική κριτική.

Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια μέτρα σήμερα;


Μα φυσικά οι (χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας) ΗΠΑ, στα σύνορά τους με το Μεξικό, το (εξίσου, για να μην πω ακόμα περισσότερο δημοκρατικό) Ισραήλ και, αν δεν απατώμαι, η (μέλος της διαχρονικά δημοκρατικής ΕΕ) Ισπανία. Α, να μην ξεχάσω και τους εμπνευστές αυτού του πανέξυπνου μέτρου, την πάλαι ποτέ Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, αρχαίο λίκνο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που είχε χωρίσει το Βερολίνο στα δύο για μερικές δεκαετίες.

Είναι αποτελεσματικά αυτά τα μέτρα;


Ουουουουου!!!! Τι να σας λέω!!!! Αφού να φανταστείτε, οι παράνομοι λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ σήμερα μόλις και μετά βίας φτάνουν το 20% του συνολικού τους πληθυσμού. Και φυσικά, όλοι αυτοί δεν μπαίνουν ούτε από τον Καναδά (αυτοί είναι σοβαροί άνθρωποι κι έχουν σοβαρό κράτος), ούτε από τη θάλασσα (εκτός αν έρχονται από την Κούβα). Μπαίνουν από τα απροσπέλαστα τείχη που έχουν ορθώσει οι ΗΠΑ στα νότια σύνορά τους. Πέραν της πλάκας, λάβετε υπόψη ότι οι Αμερικανοί (παρόλο που προσωπικά δεν τους χωνεύω ως κράτος) όταν ξεκινούν να κάνουν μια δουλειά , την κάνουν στα σοβαρά. Οι περίπολοι που τριγυρνάνε στα σύνορα με το Μεξικό είναι οπλισμένες ως τα δόντια και οι απόψεις τους περί προειδοποιητικής βολής αποτελούν μια μεγάλη σειρά ανεκδότων. Ανάλογης αποτελεσματικότητας ήταν και η ισπανική προσπάθεια, ενώ με τους ναζί του Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Αν ζούσε ο Χίτλερ θα ήταν περήφανος που το σημερινό Ισραήλ όχι μόνο υιοθετεί, αλλά και εξελίσσει τις απόψεις του περί εκλεκτών και κατώτερων φυλών.

 
Τότε γιατί τους έπιασε τους δικούς μας τέτοια πρεμούρα;


Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα και θα χρειαστεί να κάνουμε λίστα:

1. Γιατί είναι ακόμα μια ευκαιρία για μεγάλη μάσα. Οι κουμπάροι που θα αναλάβουν το έργο, θα χρεώσουν το κοτετσόσυρμα για φραγμό λέιζερ, θα προσλάβουν λαθρομετανάστες για τη δουλειά αλλά (στα χαρτιά) θα τους δίνουν αμοιβές NASA, θα υπερβούν το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου κατά 480%, θα δώσουν φυσικά και τα ανάλογα μπαξίσια στους τίμιους που μας κυβερνάνε και… μαντέψτε ποιος θα πληρώσει!!!

2. Γιατί ένα τέτοιο πυροτέχνημα θα διχάσει ξανά την ελληνική κοινωνία, η οποία θα χωριστεί σε «διεθνιστές που δεν έχουν λαθρομετανάστες στη γειτονιά τους και αφού τους θέλουν τόσο πολύ να τους βάλουν στα σπίτια τους» και σε «ρατσιστές που δε λογαριάζουν τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων και ξεχνάνε πόσοι Έλληνες έχουν φύγει μετανάστες σε όλο τον πλανήτη». Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όλα αυτά τη στιγμή που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι να προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα τομάρια που μας κλέβουν, μας εξαπατούν, καθιστούν τη χώρα όμηρο οικονομικών συμφερόντων και μετά επικαλούνται τη βουλευτική ασυλία.

3. Γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει τα πάνω της η κυβέρνηση. Μη ρωτάτε «πώς;». Ρίξτε μια ματιά στην κοιμώμενη αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή που θεσμικά έχει τον πρώτο ρόλο στον έλεγχο της κυβέρνησης. Η ανικανότητα της ΝΔ να πράξει το παραμικρό, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη θύελλα που – όλοι ξέρουμε ότι – θα σήκωνε το ΠΑΣΟΚ αν οι ρόλοι τους ήταν αντίστροφοι. Δυστυχώς, η λοβοτομημένη λογική του «το μη χείρον, βέλτιστον» βάζει μια τραγικά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας σε αδιέξοδα διλήμματα τύπου Σκύλλας και Χάρυβδης. Με τη διαφορά ότι η δική μας Σκύλλα δεν έχει μόνο έξι κεφάλια, αλλά χιλιάδες, τα οποία επιπλέον έχουν τις αναγεννητικές δυνατότητες της Λερναίας Ύδρας.

4. Αφού είναι παντελώς ανίκανοι να διαμορφώσουν μια – οποιαδήποτε – μεταναστευτική πολιτική, κάτι πρέπει να κάνουν. Και αφού στερούνται επινοητικότητας, αποφασιστικότητας, δημιουργικότητας και εγκεφαλικής δραστηριότητας εν γένει, αποφάσισαν να φτιάξουν το φράχτη. Ο οποίος θα πάρει τη θέση της μεταναστευτικής πολιτικής στο ξέφραγο αμπέλι μας. Πάντως, νομίζω ότι είναι ταιριαστό. Αφού οι ίδιοι είναι τούβλα, είναι λογικό κι επόμενο η πολιτική τους να περιορίζεται στα ντουβάρια.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

16 01 2011
Mike

από σήμερα έχετε έναν δυνατό συνάδελφο.
http://www.cosmo.gr/Celebrities/Hellas/305346.html

21 01 2011
koysair

Να τον δω σε τάξη με παιδάκια άτακτα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: