ΚΚΕ: Καταστροφικές Κομμουνιστικές Εμμονές

31 05 2011

Εδώ και έξι μέρες έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα να γίνεται ΚΑΤΙ.

Οι πολίτες κατέβηκαν στις πλατείες, αγανακτισμένοι, απηυδησμένοι, αηδιασμένοι από και με τους πολιτικάντηδες και τις κομματικές συμμορίες τους.

Σωστό ή λάθος, αποτελεσματικό ή όχι, μόδα ή εξέγερση, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση διαθέτει ένα άκρως επικίνδυνο, για τις κομματικές κάστες που λυμαίνονται τη χώρα, χαρακτηριστικό. Δεν είναι, τουλάχιστον μέχρι τώρα, υποκινούμενη, οργανωμένη, καπελωμένη από κανένα κόμμα, κανένα φορέα, κανένα πρόσωπο.

Αγανακτισμένοι - Λευκός Πύργος

 

Δεν πρόκειται να γράψω καμία περισπούδαστη ή βαθυστόχαστη ανάλυση για το εν λόγω φαινόμενο. Χιλιάδες απόψεις έχουν ήδη γραφτεί και ακουστεί, από κάθε είδους βήμα. Με άλλες συμφωνώ, όπως αυτό το εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου άρθρο του ΠαραλληλοΓράφου, με άλλες διαφωνώ, όπως η συνέντευξη του πάγκαλου στο Έθνος, υπάρχουν όμως και αυτές που πραγματικά με εξοργίζουν.

Συζητούσαμε χθες με συναδέλφους για όλα αυτά, καθώς και για την ποσότητα και την ποιότητα της κάλυψης που έχει το φαινόμενο από τα ΜΜΕ, όταν ένας εξ αυτών επισήμανε κάτι που οι υπόλοιποι δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι.

«Όλοι έχουν γράψει ή πει κάτι γι’ αυτό», μας είπε. «Τηλεοράσεις ραδιόφωνα, ακόμα και οι αθλητικές εφημερίδες έχουν αφιερώσει έστω λίγες γραμμές για να ασχοληθούν με τον κόσμο που κατέβηκε στις πλατείες, με θετικά ή αρνητικά σχόλια, αδιάφορο. Όλοι εκτός από μία εφημερίδα. Το Ριζοσπάστη.»

Ομολογώ ότι δε με εξέπληξε καθόλου το γεγονός. Οι «σύντροφοι» του ΚΚΕ έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια ότι ζουν στο δικό τους, όμορφο σοσιαλιστικό κόσμο – θυμίζω απλώς ότι το 2007 οργάνωσαν συνέδριο για να αγιοποιήσουν τον Στάλιν, ενώ πρόσφατα διάβασα ότι στρέφουν τις προσπάθειές τους στην αθώωση και ηρωοποίηση του Ζαχαριάδη.

Μια σύντομη έρευνα στην ηλεκτρονική έκδοση του Ριζοσπάστη απέδειξε του λόγου το αληθές, στο περίπου. Βλέπετε, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο με σημερινή ημερομηνία (31/5) που έκανε λόγο για τους αγανακτισμένους.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρες μέρες γνήσια λαϊκής εξέγερσης, μέχρι να καταδεχθούν τα υπολείμματα των σοβιέτ να ασχοληθούν μαζί της. Θα εστιάσω μόνο στο ζουμί του εν λόγω κατάπτυστου άρθρου. Με λίγα λόγια, ο συντάκτης του λέει:

 Αφού δεν είστε οργανωμένοι (στις δικές μας κομματικές οργανώσεις) είστε υποχείρια των (άλλων) κομμάτων. Αυτό βέβαια είναι κακό, γιατί εμείς θέλουμε να είστε δικά μας υποχείρια, γιατί θέλουμε να κουκουλώσουμε το κίνημά σας με το δικό μας κομματικό μανδύα, γιατί θέλουμε να εξαργυρώσουμε την αγανκάκτησή σας αποκομίζοντας πολιτικά/κομματικά/προσωπικά οφέλη.

Αφού είστε αυθόρμητοι, είστε χειραγωγημένοι ή έστω επιδεκτικοί χειραγώγησης (από άλλους). Ενώ αν είσασταν δικές μας μαριονέτες, θα είχατε την ελευθερία να σκέφτεστε, να διαμαρτύρεστε και να αγωνίζεστε αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο που εμείς δημοκρατικότατα θα σας υποδεικνύαμε, που είναι άλλωστε και ο μόνος σωστός.

 Αφού τολμάτε να βάζετε το ΚΚΕ στο ίδιο σακί με τα υπόλοιπα κόμματα, είστε προδότες της ταξικής πάλης, ποδηγετημένοι γκαιμπελιστές των αστών και του κεφαλαίου, κατευθυνόμενοι εντολοδόχοι του κατεστημένου και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι σε ένα κίνημα που κατάφερε να συγκεντρώσει στις τάξεις του σκεπτόμενους, δραστήριους πολίτες και όχι λοβοτομημένα πρόβατα με κόκκινες σημαίες καρφωμένες σε καδρόνια. Το γεγονός ότι με τη στάση τους αυτή προσπαθούν – μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα – να αχρηστέψουν ένα ξεκάθαρα λαϊκό εγχείρημα, τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να το εκμεταλλευτούν με κάθε μέσο και κόστος. Ξεδιάντροποι τυχοδιώκτες με κομματικές παρωπίδες, ίδιοι κι απαράλλακτοι με τα «αστικά» κόμματα που δήθεν στηλιτεύουν, να ποιοι είναι οι «υπερασπιστές του λαού» σήμερα.

Η δική μου θέση απέναντι στο ΚΚΕ και σε οποιονδήποτε άλλο επιχειρήσει (ή καταφέρει) να καπηλευτεί αυτή την υπόθεση, συμπυκνώνεται στη φράση με την οποία ο Κάτωνας τελείωνε κάθε αγόρευσή του στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο: Propago Carthago delenda est. Αν και δε νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Το χέρι τους είναι κολλημένο στο κουμπί της αυτοκαταστροφής και το πατάει με μανία .

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

31 05 2011
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΗΖΕΙΣ ΚΙΝΗΣΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΑΙ ΓΥΡΕΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΤΟΚ [ΜΕΣΑΙΩΝΑ ] ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ [ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ] ΕΙΣΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΟΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ
ΤΟ [ ΟΝΟΜΑ ] ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΤΗ ΦΟΒΑΣΕ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ [ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ]
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΟ ΟΙ [ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ] ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΧΑΝ [ ΑΜΩΝΥΜΕ ]??????????????

1 06 2011
koysair

Αγαπητέ κύριε Ιωάννη

Θα ξεκινήσω από το τέλος του σχόλιού σου. Δεν γράφω το όνομά μου σε κανένα από τα άρθρα που δημοσιεύω στο blog μου γιατί πολύ απλά είμαι ο μόνος που γράφει σε αυτό. Αντιθέτως, παραθέτω όλα τα ονόματα σε άρθρα που αναδημοσιεύω ή αντιγράφω από άλλες ιστοσελίδες ή blog. Αν κάνεις τον κόπο να δεις την αρχική μου σελίδα θα ανακαλύψεις ότι μπορείς πολύ εύκολα να δεις ποιος είμαι. Επειδή είναι εξαιρετικά πιθανό να είσαι πολυάσχολος και ν μην προλαβαίνεις να ψάξεις λίγο παραπάνω, σε πληροφορώ ότι λέγομαι Κωνσταντίνος Κουσαρίδης.

Ναι, υποστηρίζω μια κίνηση που δεν μπορώ να προβλέψω την εξέλιξή της. Δε συμφωνείς με αυτό; Δικαίωμά σου. Όπως είναι δικό μου δικαίωμα να θεωρώ ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ΟΛΑ τα κόμματα είναι ξοφλημένα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν όλοι αποτύχει και με έχουν όλοι απογοητεύσει. Το πασοκ και η νδ έχουν αποτύχει οικτρά ως κυβερνήσεις φέρνοντας τη χώρα στο σημερινό της χάλι. Το κκε έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά έχει παραμείνει στον πλανήτη Γη της δεκαετίας του 1920 και δεν έχει να παρουσιάσει σήμερα καμία εποικοδομητική, εφαρμόσιμη πρόταση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Ο συριζα και το λαος αποτελούν τις δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού ακροβατώντας ανάμεσα στο κέντρο και τα άκρα σπέρνουν κεραυνούς και νομίζουν ότι θα θερίσουν κάτι άλλο και όχι θύελλες.

Ναι, βρίζω το κκε. Δεν ασχολούμαι ούτε με την ιστορική του διαδρομή, ούτε με τα κατορθώματα και τους αγώνες του. Βρίζω το κκε του σήμερα. Βρίζω ένα κκε που υιοθετεί πλήρως και διαλαλεί ξεδιάντροπα το δόγμα του George Bush jr.: Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Αμφισβητείς ότι αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος που υποστηρίζεις στο σχόλιό σου απέναντι στους αγανακτισμένους;

Ναι, βρίζω το κκε. Και θα συνεχίζσω να το βρίζω όσο επιμένει σε τέτοιες γνήσια φασιστικές πρακτικές. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το κόμμα αυτό, ή οποιοδήποτε άλλο να υπαγορεύσει στους έλληνες πολίτες με ποιο τρόπο θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να καπελώσει και να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς το κίνημα των αγανακτισμένων, ειδικά από τη στιγμή που το ίδιο το κκε δεν έχει κάνει και τίποτα σοβαρό για να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων.

Βρίζω ένα κκε που κάθεται στη γωνία, ανήμπορος θεατής της παρούσας κατάστασης, αναμασώντας με ξύλινη γλώσσα συνθήματα που κάποτε μπορεί και να είχαν νόημα, να έβρισκαν ανταπόκριση, αλλά σήμερα είναι εκτός πραγματικότητας.

Βρίζω ένα κκε που σε καθημερινή βάση προδίδει τον εαυτό του, την ιδεολογία του και όσους θα περίμεναν από την αριστερά μία πρόταση, μία ελπίδα, ένα στήριγμα απέναντι στα συνεχή χαστούκια που δέχονται από μια κάστα μαθητευόμενων (αλλά ανεπίδεκτων) μάγων του καπιταλισμού. Αντί γι’ αυτό βρισκόμαστε απέναντι σε ένα κκε που έχει κάνει ιδεολογία του την τυφλή υπακοή στην κομματική γραμμή, χωρίς δυνατότητα για σκέψη, κρίση, αμφισβήτηση. Δεν είναι, και αυτό, μεσαιωνικός σκοταδισμός;

31 05 2011
Σέφης

Δε σε ξέρω συμπολίτη -και δε με ξέρεις. Επειδή και εγώ όπως και εσύ από όσο ψυλλιάζομαι πιστεύουμε ότι κάτι γονιμοποείται στις πλατείες για να γεννηθεί σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον σου στέλνω την άποψή μου για το τι χρειάζεται να προταχθεί τώρα ως αίτημα http://www.democracycrisis.com/index.php/2009-09-08-20-47-31.
Στο στέλνω ελπίζοντας να ανοίξω μια χαραμάδα ελπίδας -τίποτε άλλο

1 06 2011
koysair

Σ΄ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις και να σχολιάσεις το κείμενό μου. Δυστυχώς, ο σύνδεσμος που μου έστειλες δεν ανοίγει. Αν θες, στείλε τον ξανά ή αντίγραψε και στείλε μου αυτούσιο το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: