Στα μούτρα σας

30 08 2011

Απευθύνομαι φυσικά σε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει να εύχονται «Καλό χειμώνα» κι έτσι, για σπάσιμο, θα συνεχίσω να ανεβάζω τις διαδρομές και τις βουτιές μας στην Κρήτη.

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι ημών κι εμείς, καθαρά ως ένδειξη σεβασμού προς αυτούς, καταλαβαίνετε, επαναλάβαμε την επίσκεψή μας στην Κουκουβάγια. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε δυνάμεις εν’ όψει του σημερινού (Κυριακή, 21/8) μας δρομολόγιου.

Αφού συνοδέψαμε τον καφέ μας μ’ ένα ελαφρύ γλυκάκι, φύγαμε για το χωριό Φουρνέ απ’ όπου θα ξεκινούσε η διαδρομή μας. Μια διαδρομή που θα περνούσε από Μεσκλά, Θέρισο και θα κατέληγε ξανά στα Χανιά. Μετά την ολοκλήρωσή της, δύο φράσεις έχω να πω:

Η πρώτη είναι: Πολλές στροφές!!! Κι όταν η φράση αυτή προέρχεται από έναν οδηγό που έχει διασχίσει κατ’ απανάληψη την Ευρυτανία, θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Φουρνέ - Μεσκλά

Φουρνέ - Μεσκλά

Η δεύτερη φράση είναι: Μην το χάσετε!!! Πρόκειται για μια συγκλονιστικά όμορφη διαδρομή που θα σας φέρει μέσα από πλατάνια, καστανιές, πορτοκαλεώνες, ρέματα και κορυφογραμμές στο Θέρισο. Αυτό είναι το χωριό όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος κήρυξε την επανάσταση του 1905, η οποία οδήγησε τελικά στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Από εκεί θα φτάσετε στα Χανιά διασχίζοντας το Θερισιανό φαράγγι, το μοναδικό απ’ όσα περάσαμε που ο δρόμος είναι χαμηλά, δίπλα στην (ξεραμένη) κοίτη του ρέματος. Όλη η διαδρομή Φουρνέ – Χανιά είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και χρειαστήκαμε πάνω από μία ώρα για να την ολοκληρώσουμε. Η χαμηλή ταχύτητα δεν οφείλεται μόνο στη δυσκολία του δρόμου και το ατελείωτο στροφιλίκι, αλλά κυρίως στο ότι κάθε τρεις και λίγο σταματούσαμε για να θαυμάσουμε το τοπίο.

Μεσκλά

Χωρούσα άνετα να παρκάρω στη σκιά της ελιάς

Θέρισο - η εκκλησία στην πλατεία και ο γερο-πλάτανος

Θερισιανό φαράγγι

Θερισιανό φαράγγι

Θερισιανό φαράγγι

Θερισιανό φαράγγι

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: