Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος

29 09 2011

«Υπάρχει κοινός νους;

Σκέφτεται κανείς σε αυτή την κυβέρνηση; 

Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα.

Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.

Σκέφτομαι ότι για ένα σπίτι που το απέκτησα νόμιμα, πληρώνοντας τους φόρους που μου αναλογούσαν, θα πρέπει να τιμωρηθώ, θα πρέπει να πληρώσω και ενοίκιο για το ίδιο μου το σπίτι στο κράτος!  Γιατί;

Σκέφτομαι ότι αν με την ίδια σπουδή που σχεδιάζουν χαράτσια και νέους φόρους ασχολούνταν με τη φοροδιαφυγή θα είχανε επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της χώρας.

Αναρωτιέμαι αν τελικά το θέλουν.

Μήπως τελικά η μη πληρωμή θα βοηθήσει το οικονομικό επιτελείο να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας;»

Όχι, εγώ δεν έχω την παραμικρή σχέση με αυτή τη δήλωση. Τα παραπάνω ξεστόμισε εντελώς ξετσίπωτα (τι πρωτότυπο) ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ένας ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!

Όχι βρε κουτά, δεν τα είπε ο άνθρωπος πριν, κάθε άλλο, τα δήλωσε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, όπου και ο ίδιος, δημοκρατικά κι ελεύθερα, ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!!!!!!!

Τι σημαίνει αυτό;

Με λίγα λόγια, ότι ο περί ου ο λόγος είναι μέρος του προβλήματός μας.

Όπως μέρος του προβλήματός μας είναι όλοι εκείνοι που πρώτα ψηφίζουν αυτά που επιτάσσει η «κομματική γραμμή» ή ο «πρόεδρος» και μετά παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και κλαψουρίζουν ότι τα μέτρα είναι άδικα, ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, ότι δεν έχουν να πληρώσουν κτλ κτλ κτλ΄.

Να, σαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που ψήφισε το ίδιο χαράτσι και αίφνης θυμήθηκε ότι … δεν έχει να το πληρώσει.

Για τον Πάγκαλο – που από τη στιγμή που του αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου προσπαθεί να γίνει επίτιμο μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» – έχω μια επιπλέον απορία.

Όταν έχει κανείς στη διάθεσή του 58 (και ολογράφως: πενήντα οκτώ) ακίνητα, κι επιπλέον παίρνει και μισθό 160.000 € (κι αυτό ολογράφως: εκατόν εξήντα ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ) το χρόνο, με τι μούτρα βγαίνει και λέει ότι δεν έχει τα 17.500 € που του αναλογούν για το χαράτσι που Ο ΙΔΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ;;;

Δεν αναφέρομαι ούτε στο πόθεν έσχε ο τροφαντός αντιπρόεδρος τα ακίνητα, ούτε στο προκλητικό μέγεθος της αμοιβής του. Η δημόσια δήλωση αδυναμίας εξεύρεσης των χρημάτων συνιστά ξεκάθαρη, αναμφισβήτητη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. Παραδέχτηκε δηλαδή ο Πάγκαλος, χωρίς αιδώ (πώς είπατε; ορίστε;) ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί έστω στοιχειωδώς σωστά την τεράστια ακίνητη περιουσία του και τον (παραλίγο δεκαπλάσιο από τον δικό μου) μυθώδη μισθό του.

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί αυτός ο (όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος) ΑΝΙΚΑΝΟΣ να διαχειρίζεται και να συνδιαμορφώνει με την παρέα του (δείξε μου το φίλο σου, είπε ο λαός που κάποτε ήταν σοφός) τις τύχες μας και το μέλλον μας.

Ωστόσο, ο τίτλος της ανάρτησης δεν αναφέρεται ούτε μόνο στον Πάγκαλο (αν και θα μπορούσε να τον διεκδικήσει με αξιώσεις), ούτε στον Παναγιωτακόπουλο (αν και φαίνεται ότι μπορούν να συγκροτήσουν ένα ιδανικό δίδυμο).

Ηλίθιοι είναι αυτοί που τους ψήφισαν, δηλαδή ο ελληνικός λαός, εμείς.

Πανηλίθιοι είναι αυτοί που θα τους ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, ανταμείβοντάς τους έτσι για την εξαιρετική, πέρα και πάνω από το καθήκον δουλειά που κάνουνε και για τη γεμάτη ηθική και αξιοπρέπεια δημόσια στάση τους απέναντί μας.

Δείτε κι αυτά:

η δημοσίευση των δηλώσεων Παναγιωτακόπουλου

η ομολογία ανικανότητας του Πάγκαλου

ο αντιπρόεδρος δεν έχει λεφτά γιατί πληρώνει πολλά στα κινητά

… παρντόν, μπερδεύτηκα. ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε πολλά στα κινητά του αντιπρόεδρου.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: