Κοτόπουλο με λαχανικά

16 08 2012

Πήρα κάμποσες πιπεριές (οι πολύχρωμες θα έδειχναν πιο ωραίες, αλλά δεν είχα),

δύο ντοματούλες,

δύο κρεμμύδια,

ένα σκόρδο,

μια κονσέρβα μανιτάρια,

μια καυτερή πιπεριά,

ένα πορτοκάλι

και φυσικά την πρωταγωνίστρια.

Άρχισα να τα πετσοκόβω

σε μεγάλους κύβους

ή καρέ, αν προτιμάτε πιο «μαγειρική» ορολογία.

Ζέστανα λάδι στην κατσαρόλα,

ψιλόκοψα το σκόρδο

και το σωτάρισα («τσιγάρισα» θα με διόρθωνε η γιαγιά μου που δεν ήταν της γαλλικής κουζίνας).

Μπαλτάδιασα την κότα και την πασπάλισα με αλατοπίπερο

και την πέταξα μέσα χωρίς περιστροφές (βαθμός δυσκολίας 0,5).
Εδώ χρειάστηκε γρήγορο γύρισμα για να μην κολλήσει.

Μόλις πήρε να ροδίζει

πέταξα μέσα τα κρεμμύδια

κι έπνιξα τον καημό τους με το πορτοκάλι.

Μετά από λίγο ακολούθησαν οι πιπεριές,

οι ντομάτες,

η καυτερή

και τα μανιτάρια.

Περίπου μισή ώρα αργότερα είχε πιει τα περισσότερα ζουμιά του κι ήταν έτοιμο να συνοδέψει τα υπόλοιπα πιάτα του γιορτινού τραπεζιού. Οι κριτικές ήταν ομολουγουμένως ενθουσιώδεις.

 

Advertisements

Ενέργειες

Information

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: